در روزهای اخیر، کشورمان ایران میزبان یک بیماری همهگیر و نسبتا خطرناک شده که در کمال تعجب همه ابعاد زندگی شهروندی را تحت تاثیر قرار داده است.
بیماری کرونا یا همان کووید-۱۹ که منشا ویروسی دارد، نه تنها تیتر اخبار ایران؛ بلکه در تمام دنیا خبرساز
شده است. مهمترین راه مقابله برای جلوگیری از ورود کرونا به خانه قرنطینگی اعلام شده است.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که از مبتلا شدن به ویروس کرونا میترسید یا در گروه پرخطر قرار دارید، بد نیست با یادگیری نکات بهداشتی که در ادامه مقاله برایتان بازگو خواهیم کرد،
برای جلوگیری از ورود کرونا به خانه اقدام نمایید. با توجه به این که محیط داخلی خانه باید استریل و
عاری از ویروس باشد، چگونه از ورود کرونا به منزل خود جلوگیری کنیم؟
روند سرایت ویروس کرونا به چه صورت است؟
با این که محققان، ویروس کووید-۱۹ را یک ویروس ضعیف میدانند، اما انتقال و سرایت این بیماری حیرت همگان را برانگیخته است.
اگر از منشاء اولیه کرونا فاکتور بگیریم، باید بگوییم که کرونا تنها از طریق عطسه، سرفه و ذرات بزاق
دهان از انسانی به انسان دیگر منتقل میشود. در واقع اگر فرد مبتلا به کرونا مقابل صورت شما عطسه یا
سرفه کند، شما نیز از مبتلایان این بیماری خواهید بود، همچنین لمس سطوح آلوده به کرونا نیز میتواند
دومین و اساسیترین روش سرایت کرونای ووهان باشد. با توجه به این که ۸۰ درصد افراد علائم خفیفی از این بیماری را تجربه میکنند، بهتر است پس از این که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا را در خود دیدید، برای جلوگیری از ابتلای دیگر افراد خانواده، بهداشت را رعایت کنید.
علائم بیماری کرونا چیست؟
شباهت علائم بیماری کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی، تشخیص قطعی این بیماری را برای بیمار کمی مشکل کرده است. شایعترین علائم ابتلا به کرونا تب، سرفههای خشک و تنگی نفس است، اما فراموش نکنید که ممکن است تا ۱۴ روز بیماری در وجود شما نهفته بماند. اگر اخیرا سفری به مناطق مشکوک داشتهاید، برای رعایت جوانب احتیاط بهتر است ۱۴ روز خود را در منزل قرنطینه نمایید .
راههای جلوگیری از ورود کرونا به منزل چیست؟
قانون خودقرنطینگی را آغاز کنید. یعنی در خانه بمانید مگر آن که نیاز ضروری به خارج شدن از خانه داشته باشید پس از ورود به منزل، بدون فوت وقت دستها را ۲۰ ثانیه و با رعایت اصول شستشو، بشویید.
بعد از شستن دستها، صورت خود را هم بشویید.
شستشوی اهرم شیر آب را فراموش نکنید، چرا که شما با دستهای آلوده اقدام به باز کردن شیر آب کردید.
اگر به دستگیره و کلید و پریز خانه دست زدید، حتما با ضدعفونی کننده (الکل یا آب و وایتکس) آنها
را تمیز کنید.
اگر از ماسک و دستکش استفاده کردید، آنها را به صورت آزادانه داخل سطل زباله نیندازید. آنها را داخل یک نایلون گذاشته و درب آن را گره بزنید.
از کیف دستی و موبایل خود را ضدعفونی کنید.
از مایع ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی برای پاکسازی میوه و سبزیجات استفاده نمایید.
نان میتواند یکی از زنجیرههای سرایت کرونا باشد. برای رعایت جانب احتیاط، نان را قبل از مصرف به وسیله توستر یا ماکروویو کاملا گرم کنید. (اگر این دستگاهها را ندارید، از ماهیتابه دربدار استفاده کنید)
تمام نایلونهای پلاستیکی احتمال آلودگی به کووید ۱۹ را دارند، پس آنها را در یک پلاستیک دیگر جمع آوری کرده و تا ۱۰ روز از آنها استفاده نکنید.
سطوح پرخطر نزدیک خانه مانند دکمه آسانسور، دستگیرهها، دربها، نردهها و… را با دستمال یا دستکش لمس کنید و گاهی آنها را تمیز نمایید.
حواستان به منبع آلودهای مثل سوییچ و کلیدها باشد. در فواصل زمانی کوتاه، تمام سطوح صیقلی داخل خانه را با الکل بالای ۶۰ درصد یا محلول دستسازآب و وایتکس (به ازای یک واحد وایتکس چهار واحد آب) تمیز کنید.