افزایش روز افزون جمعیت و گسترش شهرنشینی در چند دهه اخیر، شکل و بافت شهرها را دچار تغییر
کرده است. خانههای قدیمی که اغلب وسیع و دارای حیاط بودند، کمکم جای خود را به آپارتمانها و برجها
دادند بنابراین زندگی در آپارتمان برای بسیاری از مردم و بخصوص زوجهای جوان به تنها گزینه موجود
تبدیل شده است. یکی از ملاکهای مزایا و معایب طبقات مختلف آپارتمان، طبقهایست که خانه در آن واقع شده است،اگر در انتخاب طبقه آپارتمان دچار سردرگمی شدهاید نگران نباشید، زیرا در این مقاله با
مزایا و معایب طبقات مختلف آپارتمان آشنا خواهید شد.
کدام طبقه آپارتمان را انتخاب کنیم؟
در واقع یک جواب کلی یا یک نسخه آماده در این باره وجود ندارد. هرکدام از طبقات آپارتمان مزایا و معایبی دارند که میتوانند در کیفیت زندگی ساکنین خود تاثیر مثبت یا منفی بگذارند.
برای مثال اگر رفت و آمد راحتتر برایتان ویژگی مهمی محسوب میشود، طبقات پایین میتوانند
گزینههای مناسبی باشند و اگر چشمانداز خانه برایتان اهمیت بیشتری دارد، بهتر است طبقات بالا را انتخاب
کنید. در ادامه ملاکهای تاثیرگذار در انتخاب طبقه آپارتمان را بررسی میکنیم.
سهولت رفت وآمد
بدون شک طبقات پایینتر آپارتمان دسترسی راحتتری به پارکینگ و درب ورود و خروج دارند، از
همین رو هنگام جابجایی اثاثیه به خانه جدید، دردسر بسیار کمتری نسبت به باقی طبقات خواهید داشت.
امنیت
نزدیک بودن طبقات پایین به درب اصلی آپارتمان، احتمال وقوع سرقت را تا حدی افزایش میدهد. سارقین
ترجیح میدهند کار خود را هرچه سریعتر و بیخطرتر انجام دهند، از این رو معمولا طبقات پایین را انتخاب میکنند. قصد خرید خانه و یا اجاره دارید که در محدوده طبقات پایینی آپارتمان واقع شده است، بهتر است از تجهیزات امنیتی مثل دوربین و دزدگیر استفاده کنید. در مقابل، طبقات بالای ساختمان امنیت بیشتری دارند زیرا خانههای آنها گزینههای مناسبی برای سارقین به شمار نمیروند.
سروصدا
اگر به سروصدای زیاد حساس هستید، طبقات پایین انتخاب خوبی برایتان نخواهد بود، زیرا رفت و آمد بیشتری
در محدوده این طبقات جریان دارد. گذشته از این، سروصدای ناشی از ورود و خروج خودروها به پارکینگ و همچنین همهمه موجود در خیابان نیز در طبقات پایین بیشتر به گوش میرسد. هرچه در طبقات آپارتمان بالا برویم، رفت و آمد ساکنین کمتر و فاصله با خیابان بیشتر میشود و این یعنی ساکنین طبقات بالایی آپارتمان سروصدای بسیار کمتری را تجربه میکنند.
هزینهها
به طور معمول طبقههای پایینی آپارتمانها قیمت و یا نرخ اجاره کمتری نسبت به بخشهای بالایی دارند.
بنابراین اگر بحث هزینه و قیمت برایتان اهمیت زیادی دارد، سکونت در طبقات پایین آپارتمان انتخاب خوبی خواهد بود و کمک میکند بتوانید در هزینههای خرید یا اجاره خانه جدید تا حد زیادی صرفهجویی کنید.
چشمانداز
خانههایی که در طبقات بالای آپارتمان قرار دارند، از منظره بهتری نیز برخوردار هستند. چشمانداز ساختمانها و خیابانهای شهر، بخصوص در هنگام شب از زیبایی و جذابیت خاصی برخوردار است و هرچه خانه شما در طبقه بالاتری واقع شده باشد، به زیبایی و شکوه آن افزوده میشود. البته این منظره میتواند برای افرادی که از ارتفاع هراس دارند، دلهرهآور و حتی غیر قابل تحمل باشد.
نورگیر بودن
خانههایی که در طبقات بالایی آپارتمان واقع شدهاند، از نظر برخورداری از نور طبیعی وضعیت خیلی خوبی دارند، این ویژگی میتواند در هزینههای مربوط به روشنایی نیز تا حدی موثر باشد. در مقابل، طبقات پایینی تاریکتر و دلگیرتر هستند، زیرا ساختمانهای اطراف، از رسیدن بخش زیادی از نور خورشید به این طبقات جلوگیری میکنند.
خروج اضطراری
یکی از موضوعات دیگر بحث خروج اضطراری به هنگام حوادث است. در هنگام آتشسوزی یا زلزله، ساکنین طبقات پایین سریعتر از بقیه قادر به خروج از ساختمان هستند. علاوه بر این، ممکن است راه ارتباطی طبقات بالا با بخش پایینی ساختمان قابل استفاده نباشد و درنتیجه ساکنین آنها موفق به خروج از ساختمان نشوند. البته بهرهگیری از تجهیزات و سیستمهای تشخیص و اطفاء حریق احتمال پیش آمدن چنین شرایطی را بسیار کاهش میدهد، اما اگر آپارتمان مورد نظرتان به چنین امکاناتی مجهز نیست و یا از فکر کردن به این مسائل دچار هراس میشوید، بهتر است طبقات پایینی ساختمان را برای زندگی انتخاب کنید.